К основному контенту

системи заземлення трансформаторних підстанцій

системи заземлення трансформаторних підстанцій

До закритих пересувних підстанцій відносять комплектні трансформаторні підстанції будівельного типу (БКТП - будівельні КТП). Рухомість цих підстанцій дозволяє в процесі будівництва встановлювати їх у центрах навантаження. Електрообладнання таких підстанцій розміщено у металічному корпусі, установленому на санях або рухомій платформі. Ввод 6-10 кВ і вивід 0,4/0,23 кВ підстанцій може бути кабельним або повітряним. Підстанції типу БКТП випускаються промисловістю потужністю до 1000 кВА. Примітка: остання літера у позначенні типу КТПН показує вид підключення до мережі: К - кабельний; В - повітряний

Склад заземлення позначення системи заземлення на схемах. Види систем заземлення. Принцип дії занулення системи занулення.  Заземлювати всі електроприлади, наявні в будинку, немає необхідності: у більшості з них є надійний пластмасовий корпус, який сам по собі захищає від ураження електричним струмом. Захисне занулення відрізняється від заземлення тим, що корпуси машин та апаратів з'єднуються не з "землею", а з заземленим нульовим проводом, що йде від трансформаторної підстанції по чьотирьох лінії електропередач. Для забезпечення повної безпеки людини опір заземлювачів (разом з контуром) не повинно перевищувати 4 Ом.

Підстанція (ПС) – електроустановка, призначена для приймання, перетво-рення та розподілу електричної енергії, складена з трансформаторів чи інших перетворювачів електричної енергії, розподільних та керувальних установок і допоміжних пристроїв. 1.1 Типи електростанцій і їхні особливості. У даний час використовуються такі.

Для повышения чувствительности защиты от однофазных замыканий на землю используют трансформатор заземления нейтрали. В нормальном режиме высокоомный резистор, и при необходимости дугогасящий реактор (ДГР) подключаются к нейтрали специального трансформатора заземления нейтрали (ТЗН). Чтобы обеспечить чувствительность и селективность защиты от ОЗЗ необходимо кратковременно увеличить ток через устройство защиты. Обоснование возможности кратковременного индуктивного заземления нейтрали специальным трансформатором заземления нейтрали.

Роль підстанції в заводській системі електропостачання. Зв'язок підстанції з енергосистемою. Характеристика споживачів підстанції. Розрахунок електричних навантажень. Вибір числа і потужності силових трансформаторів. Компенсація реактивної потужності.  Трансформаторна підстанція ТП-2. Роль підстанції в заводській системі електропостачання. Зв'язок підстанції з енергосистемою. Характеристика споживачів підстанції. Розрахунок електричних навантажень. Вибір числа і потужності силових трансформаторів.  Захисне заземлення - навмисне електричне з'єднання з землею або її еквівалентом металевих не струмопровідних частин електроустановок, які можуть виявитися під напругою.

Розрахунок заземлення цехової трансформаторної підстанції. Читайте также  З урахуванням вихідних даних. При виконанні ПЗ одночасно для заземлення ЕО до і понад 1кВ приймається опір ПЗ тієї установки, де він є мінімальним. Зі сторони напруги 0,38/0,22 кВ Rз ≤ 4 Ом . Остаточно приймаєтьсяRз норм≤4 Ом.

Заземлення підстанцій обов’язкова умова їх експлуатації. Воно виконується за допомогою заземлюючих пристроїв та провідників, що становлять єдину систему защіти.В проект будь-якої електроустановки закладаються відразу два контури, зовнішній і внутрішній. Заземлювачами виступають група розташованих глибоко під землею металевих стрижнів, а підлягають заземленню елементи конструкції і устаткування з’єднуються з ними за допомогою заземлюючих провідників.  Заземлення трансформаторних підстанцій включає в себе три етапи: Розмітку відповідно до плану трас для монтажу провідників і місць, де будуть виконуватися проходи крізь стіни.

Система заземлення, включаючи заземлювачі і контур заземлення. Блискавкозахисні споруди. Допоміжні системи  Трансформаторні підстанції - підстанції, призначені для перетворення електричної енергії однієї напруги в енергію іншої напруги за допомогою трансформаторів. Перетворювальні підстанції - підстанції, призначені для перетворення роду струму або його частоти. Електричне розподільне пристрій, що не входить до складу підстанції, називається розподільчим пунктом.

З погляду забезпечення електробезпеки системи заземлення TN, ТТ і IT, як правило, можна вважати рівноцінними. Вирішальними факторами при виборі того чи іншого типу системи заземлення для використання в конкретній електроустановці є існуючі традиції (досвід експлуатації), умови експлуатації, вимоги до надійності електропостачання, електромагнітної сумісності, пожежо- і вибухобезпеки та вартість виконання системи.  Величини опору заземлювальних пристроїв трансформаторних підстанцій високої напруги, які живлять електроустановки низької напруги, повинні також забезпечувати виконання вимог, що наведені в розділі 3.

Схема заземлення пересувної трансформаторної підстанції: 1 – броня кабелю; 2 – хомут; 3 – зовнішні заземлюючі затискачі; 4 – заземлююча жила гнучкого кабелю; 5 – внутрішній заземлюючий затискач; 6 – додатковий заземлювач вбудованого реле витікання; 7 – заземлюючі провідники; 8 – місцевий заземлювач; 9 – перемичка.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

образ доброго і поганого князя в уявленнях тодішнього соціуму

образ доброго і поганого князя в уявленнях тодішнього соціуму Князь наділений рисами доброго полководця і воїна. Він тепло ставиться до підлеглих, уміє запалити дружину своїм словом: Хочу-бо,— сказав,— списа приломити кінець поля Половецького; з вами, русичі, хочу голову свою положити або напитися шоломом з Дону!  Цей образ ідеалізований. Він не дуже вирізнявся з-поміж інших князів, і його влада не розповсюджувалась на всю Київську Русь, але у творі він грізний і великий. Мораль — правила поведінки, засновані на уявленнях про добро і зло, хороше і погане, що існують в суспільній свідомості і підкріплені заходами громадського осуду (громадською думкою). Мораль буває наступних видів: Особиста мораль — уявлення про належному поведінці окремо взятої людини, внутрішнє переконання, яке він не порушує. Суспільна мораль (моральність) — загальноприйняті уявлення про належну поведінку в конкретному суспільстві. Релігійні норми' — правила поведінки, засновані на вірі у надприродні істоти і пі

синонім до фразеологізм ні в дрова ні в тріски

синонім до фразеологізм ні в дрова ні в тріски Фразеологизмы-синонимы. Битком набито – вагон и маленькая тележка, видимо-невидимо, выше головы, девать некуда, как звезд на небе, как сельдей в бочке, как собак нерезаных, кишмя кишит, конца-края не видать, куры не клюют, непочатый край, полон рот, семь верст до небес, сорок бочек арестантов, труба нетолченая, тьма тьмущая, хоть лопатой греби, хоть мосты мости, хоть отбавляй, хоть пруд пруди, чертова пропасть, что песку морского  Бить баклуши – валять дурака, лодыря гонять (бездельничать). Биться об заклад – держать пари (спорить). В большом горшке на донышке – воробью по колено, детишкам на молочишко, кот наплакал, не ахти сколько, раз-два и обчелся, с гулькин нос (очень мало). Ні в дві ні в три. Розгубитися, зніяковіти. Ніде й голки встромити.  Фразеологізми біблійного походження. Вавілонська вежа Вираз походить з біблійського міфа про те, як люди намагалися побудувати у Вавілоні вежу, що сягала б неба. Розгніваний таким зухвальством,

зошит для контрольних робіт з геометрії 9 клас корнес бабенко

зошит для контрольних робіт з геометрії 9 клас корнес бабенко 9 клас: Комплексний зошит для контролю знань. - Харків, 2010. - 64с." В розв'язнику подано рішення задач і вправ з коплексного зошиту для контролю знань з геометрії для 9 класу (автор Роганін О. М.). Посібник адресований батькам, які зможуть проконтролювати правильність виконання завдань, а в разі необхідності - учням для аналізу помилок. Сторінки посібника подано у вигляді слайдів. Посібник складається з двох частим: поточний контроль і контрольні роботи.  КУЛЯ ЧАСТИНА 2. КОНТРОЛЬНІ РОБОТИ Методичні рекомендації щодо Предмет та Клас: Геометрія Комплексний зошит 9 клас. Підручник створено відповідно до навчальної програми з Геометрії Комплексний зошит 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Рекомендовано міністерством освіти і науки молоді та спорту України. Інструкція як завантажити підручник. Читати онлайн: Геометрія 9 клас Комплексний зошит Роганін. Предыдущая статьяПідручник Українська література 9 клас